/
Často kladené dotazy

Často kladené dotazy

Objednávka a její stav

Pokud je zboží skladem a Vaše objednávka se v systému objeví do 14:00, expedujeme ještě ten den. U každé položky je uvedena informace o její dostupnosti (např. "na skladě", "vyprodáno").

Uděláme vše proto, abychom Vám vyšli vstříc. Uveďte Vaše speciální požadavky v poznámce k objednávce nebo nám zavolejte.

Pokud je Vaše objednávka expedována více než 2 pracovní dny, nejpravděpodobnější variantou je, že přepravce Vás nezastihl na adrese doručení a nepodařilo se mu s Vámi zkontaktovat. V e-mailu vám zasíláme sledovací kódy ke zjištění stavu zásilky. Pokud máte pochybnosti či dotazy, kontaktujte nás na info@svetnapoju.cz.

Po vytvoření objednávky vám bude doručen potvrzující e-mail o přijetí objednávky. Potvrzující e-mail se v e-mailové schránce může zařadit do složek reklamy, spam nebo koš, proto doporučujeme zkontrolovat i tyto složky.

Osobní odběr

Bohužel, zboží není možné osobně vyzvednout. Zboží zasíláme přepravními společnostmi.

Bohužel, zboží není možné osobně vyzvednout. Zboží zasíláme přepravními společnostmi.

Úhrada a doprava objednávky

Objednávku můžete uhradit, jakýmkoli způsobem uvedeným níže. Všechny způsoby platby jsou bez poplatku!

 

Platba kartou Online:
Platba kartami MasterCard®, Maestro®, VISA, VISA Electron. Po výběru způsobu platby platební kartou v nákupním košíku budete přesměrováni na stránku zabezpečené platební brány GoPay. Platba se uskuteční okamžitě a my Vám můžeme odeslat zboží na zvolenou adresu.

 

Online bankovní převod:
Internet banking přes vaši banku umožňuje okamžitý převod platby a okamžité odeslání objednávky. Podporujeme banky: Tatra Banka, VÚB, Poštovní Banka, Unicredit Banka, Slovenská spořitelna.

 

Bankovní převod:
Vaše objednávka bude vyřízena po připsání částky na náš účet. Jako variabilní symbol prosím uveďte číslo Vaší objednávky. Toto číslo i potřebné údaje k převodu Vám budou odeslány na Váš e-mail, jakmile odešlete Vaši objednávku. Pozor, převod z jiné banky než je VÚB, a.s. může trvat až 2 pracovní dny.

 

Číslo účtu: 2701752677 / 2010 FIO Banka

 

Google Pay:
Platba prostřednictvím elektronické peněženky. Pro použití služby je třeba si platební kartu zaregistrovat přes: https://pay.google.com/

 

Apple Pay:
Platba prostřednictvím elektronické peněženky. Pro použití služby je třeba na stránku přistupovat přes Apple zařízení, na kterém máte aktivovanou platební kartu. Postup pro nastavení: https://support.apple.com/cz-cs/HT204506

Paypal:
Nákup zaplatíte pomocí kreditní karty nebo účtu PayPal. PayPal je pravděpodobně nejznámějším a nejrozšířenějším platebním systémem pro online platby na internetu a může jej používat každý, kdo má e-mailovou adresu. Ve skutečnosti jsou u služby PayPal účty vedeny pod e-mailovými adresami. Chcete-li službu používat, musíte si zaregistrovat platební kartu prostřednictvím: https://www.paypal.com/cz/webapps/mpp/account-selection

 

Platba v hotovosti nebo kartou při osobním odběru:
Při osobním vyzvednutí objednávky na naší prodejně zaplatíte v hotovosti nebo prostřednictvím platební karty MasterCard®, Maestro®, VISA, VISA Electron.

 

Dobírka při doručení:
Platba v hotovosti nebo kartami MasterCard®, Maestro®, VISA, VISA Electron, kurýrovi při převzetí objednávky.

Při nákupu nad 2500 Kč získáte dopravu zdarma! Chcete-li zjistit více o způsobech dopravy a doručení vaší objednávky, stačí kliknout sem.

Reklamace a vrácení

Rozhodně nás kontaktujte na info@svetnapoju.cz. Stačí nám poslat číslo objednávky a fotky poškozeného zboží a uplatněte reklamaci. Ihned posíláme nové zboží případně peníze nazpět. Více informací ohledně reklamačního řádu naleznete po kliknutí sem.

Různé informace

Ne, alkohol v žádném případě.

Je na Vás jaký počet kusů produktů si u nás koupíte. Ať už jde jen o jednu láhev nebo celý karton.

Samozřejmě, zasíláme zboží i do České republiky.

Velkoobchodní prodej a nabídky na míru

 Je nám líto, ale prodej není možný firmám na IČO. Prodáváme pouze koncovému spotřebiteli.

Jak mám nakupovat?

Vyberte si navigaci "Produkty" kategorii a zboží, které si chcete koupit, zvolte počet kusů a "Vložte do košíku". Po vložení přejděte do nákupního košíku, ve kterém můžete zkontrolovat objednávku a případně ji upravit. V případě, že chcete pokračovat v nakupování přejděte na "Pokračovat v nákupu". Pokud jste se rozhodli vybrané zboží zakoupit přejděte na "Výběr platby a dopravy" Zvolte si požadovanou dopravu a platbu a přejděte na "Vaše údaje". Vyberte si zda chcete nakupovat jako soukromá osoba nebo firma a vyplňte požadované údaje. Přejděte na "Souhrn objednávky" a zkontrolujte si objednávku. Pro potvrzení objednávky přejděte na "Potvrzení objednávky s povinností platby"

Nápojopédia

Aperitív: Nápoj podávaný pred jedlom na povzbudenie chuti do jedla, zvyčajne suchý alebo horkastý (napr. vermút).
Agáve: Rastlina pôvodom z Mexika, z ktorej sa vyrábajú destiláty ako tequila a mezcal.
Agricole rum: Štýl rumu vyrobený priamo z čerstvej šťavy z cukrovej trstiny, typický najmä pre francúzske karibské ostrovy ako Martinik a Guadeloupe, so silnou trstinovou chuťou.
Armagnac: Francúzsky destilát z hrozna, podobný koňaku, ale destilovaný jednorazovo.
Bourbon: Americká whisky vyrobená prevažne z kukurice a zrejúca v nových dubových sudoch.
Botanical gin: Gin, ktorý je destilovaný s rôznymi rastlinnými prísadami (botanikami), ako sú bylinky, koreniny a kvety, ktoré mu dodávajú špecifické chuťové profily.
Bitters: Koncentrované alkoholové výťažky z bylín, koreňov a korenín používané na dochucovanie koktailov a jedál.
Blended whisky: Whisky, ktorá je zmesou viacerých druhov whisky, vrátane sladových a obilných whisky, s cieľom dosiahnuť vyváženú chuť.
Brandy: Destilát vyrobený z vína, často zrejúci v sudoch, s jemnou chuťou.
Brut: Označenie pre veľmi suché šumivé víno, najčastejšie šampanské, s nízkym obsahom cukru.
Cachaca: Brazílsky destilát vyrobený z fermentovanej šťavy cukrovej trstiny, podobný rumu, a hlavnú úlohu zohráva v koktaile caipirinha.
Cognac: Známy francúzsky typ brandy, vyrábaný v regióne Cognac.

Demerara cukor: vyrába sa z cukrovej trstiny a pozostáva z veľkých zŕn, ktoré poskytujú peknú, chrumkavú štruktúru. Pochádza z Guyany z niekdajšej kolónie Demerara, čomu vďačí aj za svoj názov, v Južnej Amerike. Väčšina dnes dostupného demerara cukru však pochádza z ostrova Maurícius v Afrike.
Digestív: Nápoj podávaný po jedle na podporu trávenia, často sladší a silnejší ako aperitív (napr. brandy alebo likéry).
DOC (Denominazione di Origine Controllata): Talianske označenie pôvodu pre vína, ktoré spĺňajú určité kvalitatívne normy a sú vyrobené v určených oblastiach.
DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita):
Najvyššia talianska kategória pre vína s kontrolovaným a garantovaným pôvodom, ktorá zahŕňa prísnejšie pravidlá a kontrolu kvality než DOC.
Dry: Označenie pre suché víno alebo nápoj, ktorý má veľmi nízky obsah zvyškového cukru, čo ho robí málo sladkým.
Extra Dry: : Paradoxne, ide o mierne sladšie šumivé víno než "brut," s trocha vyšším obsahom zvyškového cukru, hoci stále relatívne suché.
Gin: Destilát s dominantnou chuťou borievok a rôznych bylín, často miešaný v koktailoch.
Frangelico: Likér z lieskových orechov pochádzajúci z Talianska, sladký a bohatý.
Frizzante: Jemne perlivé víno s nižším obsahom bubliniek v porovnaní s plne šumivým vínom, ako je šampanské.

Grappa: Taliansky destilát z hroznových výliskov (pozostatky po lisovaní hrozna).
Highland:  Jedna z najväčších a najrozmanitejších škótskych whisky oblastí, známa pre výrobu whisky s rôznymi chuťovými profilmi, od ľahkých a jemných po bohaté a dymové.
Hruškovica: Ovocný destilát vyrobený z hrušiek, známy pre svoju ovocnú a aromatickú chuť.

Irish Whiskey: Jemná írska whisky, zvyčajne trikrát destilovaná a jemnejšia než škótska whisky.
IGT (Indicazione Geografica Tipica): Označenie talianskych vín, ktoré spĺňajú kvalitatívne normy, ale majú väčšiu slobodu v používaní odrôd hrozna a výrobných postupov než vína s označením DOC alebo DOCG.
Islay: Škótsky ostrov známy svojimi výraznými a často dymovými whisky s výraznou chuťou rašeliny a morskej soli, pochádzajúcimi z miestnych liehovarov.
Kahlúa: Kávový likér pochádzajúci z Mexika, obľúbený v koktailoch ako White Russian.

Limoncello: Taliansky citrónový likér, sladený a silný, obľúbený ako digestív.
Likér: Alkoholický nápoj sladený cukrom s príchuťami bylín, ovocia alebo smotany.
London dry gin: Druh ginu, ktorý sa vyrába destiláciou neutrálneho liehu s botanicals, najmä s jalovcom, a neobsahuje pridané sladidlá ani arómy po destilácii.
Mezcal: Mexický destilát z agáve, často s výraznou dymovou chuťou.

Ouzo: Grécky likér s príchuťou anízu, často podávaný s vodou, ktorá ho zakalí.
Overproof rum: Rum, ktorý má obsah alkoholu vyšší ako 50 % (100 proof), často sa používa v koktailoch alebo ako základ na flambovanie.
Portské víno: Sladké fortifikované víno pochádzajúce z Portugalska, často podávané ako dezertné víno.
Prosecco: Taliansky šumivý vínny nápoj, ľahší a sviežejší ako šampanské.

Rum: Destilát z cukrovej trstiny alebo melasy, bežne používaný v koktailoch, zvyčajne dostupný v bielej, zlatej alebo tmavej verzii.
Rulandské šedé: Odroda bieleho vína, známa svojou plnou chuťou a arómou, často s ovocnými a kvetinovými tónmi.
Rulandské modré: Odroda červeného vína, charakterizovaná jemnou tanínovou štruktúrou a ovocnými príchuťami, často s tóny čerešní a lesných plodov.
Rmut: Zmes rozdrvených hroznových bobúľ, ktorá sa používa pri fermentácii na výrobu vína alebo destilátov.
Ryzling rýnsky:  Odroda bieleho vína, známa svojou kyselinkou a minerálnosťou, s arómami kvetov, citrusov a jablka.
Sekt: Šumivé víno, často vyrobené tradičnou metódou, ktoré sa vyrába v rôznych regiónoch, vrátane Nemecka a Rakúska.
Solera systém: Metóda zradenia a zretia destilátov, najmä sherry, kde sa mladé víno mieša so starším, čím sa zabezpečuje konzistentnosť chuti.
Speyside: Región vo Škótsku známy svojimi sladovými whisky, charakterizovaný jemnejšími a ovocnejšími chuťami.
Sherry: Španielske fortifikované víno, často sladšie, ideálne na popíjanie po jedle.
Sambuca: Taliansky likér s príchuťou anízu, zvyčajne podávaný s kávovými zrnami.
Single malt whisky: Destilát vyrobený z jačmenného sladu v jednej palírni, pričom fermentácia a destilácia prebieha v tradičných medených destilačných prístrojoch.
Single pot still: Typ írskej whiskey, vyrobený z kombinácie jačmenného sladu a nesladeného jačmeňa, destilovaný v jednej medenej nádobe, čo jej dodáva jedinečnú textúru a komplexnosť.
Spumante: Talianske šumivé víno, ktoré sa vyrába rôznymi metódami, vrátane Charmat metódy, a môže byť vyrobené z rôznych odrôd hrozna.

Tequila: Mexický destilát z modrej agávy, rozdelený na typy podľa času zrenia (Blanco, Reposado, Añejo).
Terroir: Koncept, ktorý odkazuje na špecifické geografické, klimatické a pôdne podmienky, ktoré ovplyvňujú charakter a chuť vína alebo iného poľnohospodárskeho produktu.
Triple Sec: Pomarančový likér používaný v koktailoch, najčastejšie v Margarita alebo Cosmopolitan.

Vodka: Čistý destilát bez výraznej chuti, vyrábaný najmä zo zemiakov alebo obilia, obľúbený základ pre koktaily.
Veltlínske zelené: Odroda bieleho vína, známa svojou osviežujúcou kyselinkou, minerálnosťou a arómami zeleného jablka, citrusov a korenín, populárna najmä v strednej Európe.
Vermút: Fortifikované víno ochutené bylinkami, používané ako aperitív alebo v koktailoch (napr. Martini).
Žufánek: Známa značka kvalitného absintu a destilátov z Česka.
Valdobbiadene: Talianske vinárske mesto v regióne Veneto, známe svojimi kvalitnými šumivými vínami Prosecco, ktoré sú vyrobené z hrozna Glera a pestované v kopcovitých oblastiach.