Patříte k milovníkům více či méně sladkých likérů s nevyčerpatelnou studnicí chutí a vůní? Naše stránka je pro vás to pravé ořechové, protože právě u nás najdete téměř stovku nejznámějších a nejžádanějších likérů z různých koutů světa. A stále…
Patříte k milovníkům více či méně sladkých likérů s nevyčerpatelnou studnicí chutí a vůní? Naše stránka je pro vás to pravé ořechové, protože právě u nás najdete téměř stovku nejznámějších a nejžádanějších likérů z různých koutů světa. A stále přidáváme nové ... Likéry jsou slazené destiláty, ochucené těmi nejrůznějšími druhy bylin, ovoce, koření a potravin. Velká rozmanitost přísad a způsobů výroby znamená obrovskou paletu likérů. Pro tyto luxusní nápoje je důležitá nejen chuť a vůně, ale i barva. Často působí jako balzám na trávení, posílí imunitu av přiměřeném množství zaženou bolest hlavy. A když ne to, ulahodí alespoň svou chutí.
Slovo likér pochází z latinského liquifacere (rozpustit), což poukazuje na důležitost rozpuštění chuťových složek využitých surovin v alkoholu. Likéry většinou nezrají, ale mohou při výrobě určitou dobu stát, aby se jejich součásti správně spojily. Většinou jsou určeny k přímé konzumaci. Výroba likérů byla rozšířena již před staletími, kdy se oddělily od bylinkářské medicíny. V Itálii se likéry vyráběly již v 13. století. Existuje mnoho druhů likérů s různým obsahem alkoholu - bylinné, kávové, čokoládové, vaječné, ovocné, krémové a likéry z koření. Pijí se samotné nebo se používají při přípravě míchaných drinků, ba i jídel. Slabší likéry se kdysi nazývali i rozoliš. Slovo pochází z latinského ros solis - sluneční rosa, což je název rosnatky okrouhlolisté, která se v Itálii již od středověku tradičně přidává do bylinných likérů. Mnohé likéry jsou dnes již kultovní záležitostí, a to nejen v zemích, z nichž pocházejí.
Patříte k milovníkům více či méně sladkých likérů s nevyčerpatelnou studnicí chutí a vůní? Naše stránka je pro vás to pravé ořechové, protože právě u nás najdete téměř stovku nejznámějších a nejžádanějších likérů z různých koutů světa. A stále…
Patříte k milovníkům více či méně sladkých likérů s nevyčerpatelnou studnicí chutí a vůní? Naše stránka je pro vás to pravé ořechové, protože právě u nás najdete téměř stovku nejznámějších a nejžádanějších likérů z různých koutů světa. A stále přidáváme nové ... Likéry jsou slazené destiláty, ochucené těmi nejrůznějšími druhy bylin, ovoce, koření a potravin. Velká rozmanitost přísad a způsobů výroby znamená obrovskou paletu likérů. Pro tyto luxusní nápoje je důležitá nejen chuť a vůně, ale i barva. Často působí jako balzám na trávení, posílí imunitu av přiměřeném množství zaženou bolest hlavy. A když ne to, ulahodí alespoň svou chutí.
Slovo likér pochází z latinského liquifacere (rozpustit), což poukazuje na důležitost rozpuštění chuťových složek využitých surovin v alkoholu. Likéry většinou nezrají, ale mohou při výrobě určitou dobu stát, aby se jejich součásti správně spojily. Většinou jsou určeny k přímé konzumaci. Výroba likérů byla rozšířena již před staletími, kdy se oddělily od bylinkářské medicíny. V Itálii se likéry vyráběly již v 13. století. Existuje mnoho druhů likérů s různým obsahem alkoholu - bylinné, kávové, čokoládové, vaječné, ovocné, krémové a likéry z koření. Pijí se samotné nebo se používají při přípravě míchaných drinků, ba i jídel. Slabší likéry se kdysi nazývali i rozoliš. Slovo pochází z latinského ros solis - sluneční rosa, což je název rosnatky okrouhlolisté, která se v Itálii již od středověku tradičně přidává do bylinných likérů. Mnohé likéry jsou dnes již kultovní záležitostí, a to nejen v zemích, z nichž pocházejí.