Chlebovica Liquid Bread
Chlebovica je poctivý destilát z výběrového žitného chleba. Tento světový unikát je výsledkem dlouhých měsíců intenzivního zkoušení spojit dvě tradiční slovenská řemesla, pekárenských mistrů a řemeslo výroby destilátů.
Právě kvůli vysokému obsahu sacharidů v křupavém chlebu pekaři a výrobci destilátů spojili síly, a začali tak psát historii Chlebovice. Při pečení chleba vznikají dextriny, které chlebovici dodávají jemný karamelový podtón. Chléb kvasí v sudu až deset dní při regulované teplotě a ve speciálních podmínkách. Samotná destilace pak probíhá pár hodin a výsledný destilát se nechává odležet minimálně šest měsíců, aby se ustálil a zjemnil. Připomíná mladou whiskey předtím, než je umístěna ke zrání do dřevěných sudů. Výroba chlebovice má značný ekologický význam v souvislosti s využitím nadvýroby pekárenského chleba.