La Hechicera: mystický rum z Kolumbie
La Hechicera (čtěte la-ečiséra) je mladá značka rumů pocházející z kolumbijské části Karibiku. Divočejší, plné rozmanitých přírodních jevů a přímo magické atmosféry.
Kolumbie se stala studnicí její inspirace. Země leží mezi dvěma majestátními oceány a třemi pohořími. Ukrývá mezi nimi rozmanitou přírodu s tropickými deštnými pralesy, mlhavými lesy, horskými stepy, pouštěmi a pláněmi. Rum La Hechicera je oslavou fascinujících přírodních krás, místní kultury a historie zahalené mystikou. Jde o jednu ze zemí, kde se objevil literární žánr magického realismu. Jak samotní tvůrci této značky říkají, pravda v Kolumbii často mnohem zvláštnější než fikce. A tak možná nikoho nepřekvapí, že i název značky La Hechicera v překladu ze španělštiny znamená "čarodějka."
Rodina Riascos a jejich Casa Santana Ron y Licores
Za značkou rumu La Hechicera stojí rodina Riascos, která už tři generace v Kolumbii vyrábí jemné rumy zaměřené na chuť a kvalitu.
Samotnou značku La Hechicera vytvořila až třetí generace Riascos v roce 2011. Stáli za ní sourozenci Laura a Miguel Riascos mladší a jejich spolupracovnice Martamaria Carrillo.
Celý příběh však začal ještě desetiletí před jejím vznikem jako vize jejich otce a dědečka. Toužili vyrábět rum, ale nevěděli jak. Z banánové farmy na kolumbijském karibském pobřeží se tak Miguel Riasco starší kvůli novým obchodům opakovaně vracel na Kubu. Po neuvěřitelných 17 návštěvách se mu podařilo uzavřít dohodu s jedním z ministrů Fidela Castra a začal spolupracovat s největšími kubánskými odborníky na výrobu rumu.
V Barranquille, hlavním městě kolumbijského regionu Atlántico, tak vznikla továrna, která dostala název Casa Santana Ron y Licores. Ta dodnes zpracovává a míchá rumy pocházející z různých kolumbijských, kubánských a středoamerických destilérek. Patří mezi jednu z mála soukromých kolumbijských továren na výrobu rumu. Cestováním po Karibiku, získáváním nejkvalitnějších výrobních surovin, vyhledáváním těch nejlepších sudů a přitahováním nejtalentovanějších master blenderů, tak rodina Riascos postupně vytvořila rum s výrazným stylem a vlastním příběhem.
Jaký je rum La Hechicera
“Rum, stejně ako človek, je oceňovaný více pre zralost, než-li pro svůj věk.”
Miguel Riascos Noguera (zakladatel a prezident Casa Santana)
La Hechicera je přírodní rum bez příkras.
To znamená, že je bez dalších přidaných látek nebo vylepšování chuti cukrem. Jeho jemná hladká chuť je výsledkem zrání v ušlechtilých amerických dubových sudech po bourbonu, díky čemuž nepotřebuje žádné dochucování a závěrečné dolaďování. Rum dozrává systémem solera a do tohoto procesu jsou zapojeny pouze rumy v úctyhodném věku 12 až 21 let. Chuťový profil vám připomene, jak by měl chutnat skutečný rum. Cítit v něm intenzivně dřevité tóny, opojný karamel, pomerančovou kůru, tabák a espresso.
Na proces zrání a míchání rumů La Hechicera dohlíží od roku 2002 japonsko-kubánský master blender Giraldo Mituoka Kagana. Giraldo začal svou kariéru řezáním cukrové třtiny během kubánské revoluce. Postupnýcm zdokonalováním svých znalostí o cukru a destilátech z cukrové třtiny se vypracoval až na uznávaného master blendera. Giraldo, jako syn japonských přistěhovalců, přistupuje ke své úloze s přesností samurajů.
Dizajnová láhev
Rum La Hechicera budou mít rádi všichni, kteří kromě výjimečné chuti rumu dokáží ocenit i příběh na pozadí a překrásný design. Stačí si prohlédnout láhev oproti světlu a váš celkový zážitek z vychutnávání tohoto rumu umocní obrazce přímo na skle.
Láhev tohoto výjimečného rumu si ze Svetnapoju.cz můžete objednat zde A pozor, aktuálně je dostupný i v cenově zvýhodněném setu La Hechicera 5 + 1 ZDARMA!