Nejlepší recept na vaječný koňak!
Vaječný koňak je jedním z klasických nápojů na každém svátečním stole. I když si ho můžete koupit v obchodě, nejlepší vaječný koňak je stejně ten, který si připravíte sami. Vyzkoušejte tento recept, který se vám určitě bude líbit.
Co potřebujete na vaječný koňak?
- 500 ml rumu (vodky, whisky - cokoli, co máte rádi).
Tip: doporučujeme následující rumy - Dos Maderas, Black Tears, Kraken, Doorly's, Chairman's Reserve.
- 1 kondenzované mléko/salko (pokud chcete vaječný koňak méně sladký, klidně salko vynechejte)
- 4 žloutky
- 1 vanilkový cukr
- skořice nebo muškátový oříšek na ozdobu
Postup přípravy vaječného likéru
1. Žloutky s vanilkovým cukrem vyšlehejte mixérem nad párou do pěny.
2. Nechte vychladnout.
3. Po vychladnutí přidejte kondenzované mléko a šlehejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
4. Přidejte rum/alkohol podle toho, jak hustý vaječný koňak máte raději.
5. Celou směs jen ručně promíchejte a přelijte přes sítko a trychtýř do připravené láhve.
Vaječný likér uložte do chladničky, kde vydrží několik dní. Buďte však opatrní, protože čím déle tam zůstane, tím více ztuhne. Proto připravte jen takové množství vaječného likéru, o kterém víte, že ho můžete vypít. Ozdobit můžete celou nebo mletou skořicí či muškátovým oříškem.
Pokud nejste příznivci vaječného koňaku a dáváte přednost likérům zakoupeným v obchodě, vyberte si z naší široké nabídky likérů. Nabízíme likéry: čokoládové, ovocné, bylinné, krémové, exotické, kořeněné, rumové a mnoho dalších.
Pokud patříte k těm, kteří neradi připravují něco doma, klikněte zde a kupte si vaječný koňak u nás! Je vynikající!