10 trendy koktejlů na letní mejdan ve stylu různých zemí světa
Inspirujte se anglickým venkovem, dovolenou v Itálii nebo v exotice a užijte si letní mejdany stylově! 10 nenáročných receptů na letní koktejly s trendy příchutěmi z těchto zemí hravě namícháte i doma na zahradě. Zásobte se rumem a ginem ... a pusťte se do do koktejlů, se kterými bude každý váš mejdan legendární!
#ANGLIE: Venkov a chuť evropských zahrad
Vedle slávy britské královské rodiny a historických lákadlech Londýna snadno zaniknou další krásy Anglie. Málokdo má dobře prozkoumány svérázné pláže britského pobřeží a malebný anglický venkov s živými ploty a drobným ovocem. Pokud se tam vyberete, najdete v nich i angrešt, který v poslední době zažíva obrovský come-back. Prostě patří k letu. Tak proč se neinspirovat i při míchání drinků na letní party? Vyzkoušejte skvělý a na přípravu nenáročný angreštový drink Gooseberry Gin Tonic.
Gooseberry Gin Tonic:
■ 50ml angreštový gin Whitley Neill Gooseberry Gin
■ 50ml jablečná šťáva
■ citrónový tonik Thomas Henry Bitter Lemon
■ citron na ozdobu
Postup:
Do vysoké sklenice s ledem nalijeme angreštový gin, jablečnou šťávu a doplníme tonikem. Promícháme lžičkou nebo barmanským míchátkem a ozdobíme citrónem.
TIP: Ochutnejte i další obměny tohoto drinku s příchutí jiného evropského ovoce! Stačí vyměnit angreštovej gin za malinový, ostružinový, kdoulový, nebo třeba rebarborovo-zázvorový. Ovocné Giny Whitley Neill mají paletu chutí, které vás k míchání drinků budou inspirovat i samy a je dost možné, že ochutnat budete chtít všechny. Každý gin Whitley Neill si nyní u nás můžete zakoupit se slevou 10% nebo jako set s ginem Whitley Neill Original ZDARMA.
#ITÁLIE: Klasická elegance vs. šťavnaté sicilské citrusy
Letní párty v evropském stylu však může vypadat i úplně jinak. Představte si citrusy provoněnou Sicílii! Nebo raději rozkvetlé italské vnitrozemí, elegantní vůni květin a svět módy? Zde jsou recepty na dva drinky pro letní párty v italském stylu, které se rozhodně vyplatí ochutnat:
Sicilian Sunset:
■ 50 ml pomerančový gin Whitley Neill Blood Orange Gin
■ 50 ml čerstvé pomerančové šťávy
■ 25 ml čerstvě vymačkané limetky
■ 10 ml tekutého medu
■ 1 plátek čerstvého nebo sušeného pomeranče
Postup:
Gin, med, pomerančovou a limetkovou šťávu pořádně protřepeme v šejkru. Přecedíme do sklenice na martini a ozdobíme plátkem pomeranče.
Parma Violet Spritz:
Tento trendový a neobvyklý italský drink vás velmi příjemně překvapí!
■ 50 ml fialkový gin Whitley Neill Parma VIOLET
■ 100 ml prosecco
Postup:
Do sklenice s ledem nalijeme elegantní fialkový gin, následně až po vrch dolijeme sklenici proseccem a jemně promícháme lžičkou.
#ASIE: Šťavnaté exotické ovoce a zelený čaj
Asie má mnoho stránek. Šílený noční život v Bangkoku, pouliční streetfood, hektolitry osvěžujícího zeleného čaje a stánky plné exotického ovoce i zeleniny střídají nádherné pláže, buddhistické chrámy a cesta za objevením vnitřního klidu.
Gangrénové prsty (Gangrena Fingers):
■ 50 ml Dead Man’s Fingers Coconut Rum
■ 60 ml vychladlého zeleného čaje
■ 12 ml limetkové šťávy
■ 10 ml cukrového sirupu
■ 12 lístků máty
■ 6 plátků okurky
Postup:
Všechny tekuté přísady spolu s ledem promícháme v šejkru a přecedíme do sklenice s drceným ledem. Ozdobíme okurkou a mátou.
Kdoulový čaj (Quince Tea):
■ 50 ml kdoulový gin Whitley Neill Quince Gin
■ 100 ml zelený čaj
■ 15 ml citronová šťáva
■ 3 plátky okurky
Postup:
Do sklenice s ledem dáme všechny přísady, zamícháme lžičkou a ozdobíme okurkou.
Věděli jste, že kdoule, jejíž chuť najdete i v ginu Whitley Neill Quince Gin, je lahodné hruškové ovoce s nádhernou vůní připomínající směs vanilky, zázvoru a citrónů? Je velmi tvrdé a jíst se může teprve až po tepelném zpracování, které pomůže uvolnit i její nádhernou vůni. Kdysi se vyskytovala i v starých evropských zahradách, dnes se opět vrací do módy a hojně se pěstuje zejména v teplejších, jižních zemích.
#KUBA: Havanská noc plná rytmů salsy, rumu, kávy a limetek
Až playlist na vaši letní párty naladíte na ladné rytmy salsy, nezapomeňte si připravit i drinky, které z vaší kubánské noci udělají legendu! Začít můžete rumem Black Tears, pravým (a prvním) kubánským rumem, který už koupíte i mimo Kuby. Přichystejte si k němu jemnou kávu a tmavé kakao. A limetky, protože právě na Kubě prý vzniklo Mojito!
Double Black:
■ 50 ml kubánsky rum Black Tears Spiced
■ 50 ml kávový likér Kahlua
■ 50 ml chladné espresso
■ kakao
Postup:
Kubánský rum, espresso a Kahluu spolu s ledem dobře protřepeme v šejkru. Scedíme do martini sklenice a poprášíme kakaem.
Temný a studený (Cold and Dark):
■ 50 ml kávový rum Dead Man’s Fingers Coffee Rum
■ 60 ml vychladlé Espresso
■ 1 lžíce medu
Postup:
Rum, espresso a med intenzivně protřepeme v šejkru. Přelijeme do sklenice a ozdobíme kávovými zrnky.
Ginger and Spice:
■ 50 ml rum RedLeg Spiced
■ 10 ml cukrový sirup
■ zázvorové pivo Thomas Henry Ginger Beer
■ polovina limetky
■ 10 lístků máty
Postup:
Ve sklenici rozmačkáme na plátky nakrájenou polovinu limetky, přidáme k ní rum a simple sirup z cukru a vody. Mátové lístky stlačíme v rukou, aby se z nich uvolnila aroma a přidáme je do poháru. Doplníme několika kostkami ledu, dolijeme až povrch zázvorovým pivem, promícháme míchátkem. Vypijeme!
TIP: Ingredience na tento koktejl jsou dostupné i v cenově výhodném koktejl setu Ginger and Spice, mrkněte po ňem!
#KARIBIK: Ananas, mango, rum ... Daiquiri!
Letní mejdan ve stylu karibské pohody, šťavnatého tropického ovoce a lahodného karibského rumu si můžete vychutnat i s koktejlem Daiquiri. Je jen na vás, zda dáte přednost jeho ananasové verzi nebo to roztočíte s mangem, k letu se hodí obě!
Ananasové Daiquiri (RedLeg Pineapple Daiquiri):
■ 50 ml ananasový rum RedLeg Pineapple
■ 35 ml limetkové šťávy
■ 20 ml cukrového sirupu
Postup:
Rum, limetkovou šťávu, sirup a led pořádně protřepeme v barmanském šejkru. Přecedíme a ozdobíme kouskem zázvoru.
Mango Daiquiri:
■ 50 ml mangový rum Dead Man 's Fingers MANGO
■ 20 ml limetkové šťávy
■ 10 ml cukrového sirupu
■ 10 ml mangové šťávy
Postup:
Tento koktejl je totální mangová smršť, která rozzáří každý letní mejdan! Jde o mangovou obměnu klasického Daiquiri. Rum, limetkovou a mangovou šťávu, sirup a led v šejkru pořádně protřepeme. Přecedíme a ozdobíme plátkem manga.
Inspiroval vás tento letní koktejlový speciál?
Ještě jednou připomínáme, že ovocné Giny Whitley Neill a ovocné rumy na letní párty u nás tento týden koupíte se slevou, ale i ve výhodných setech s dárkem zdarma. Zásobte se už teď a pak to s nima už jenom pořádne roztočte na letním mejdanu s přáteli!