Hapusa Himalayan Dry Gin
Hapusa Himalayan Dry Gin je první exkluzivně vyráběný gin v Indii. V sanskrtu znamená "hapusa" jalovec, podle kterého byl tento gin nejen pojmenován, ale který je také základem jeho chuťového profilu. Roste v blízkosti zasněžených částí Himálaje a ginu dodáva krásnou strukturu obklopenou dalšími důkladně vybíranými indickými botanikami z celé země.
Místní botanika jako mango, kurkuma, kardamon, indický gondhoraj, zázvor, koriandr a mandle do ginu vnášejí chutě, kuchyni a kulturu, která se stane dobrodružnou cestou v láhvi. Ta začíná borovickovými lesy v Himalájích, pokračuje údolím řeky Hooghly River, dále monzunovými lesy Tamil Nadu a nakonec končí na svůdném indickém poloostrově Goa.
Himálajský gin Hapusa si nejlépe vychutnáte samotný, a to dobře vychlazený v mrazničce nebo podávaný na ledě. Jeho tvůrci, Anand Virmani a Jay Dhawan, rozhodně doporučují ochutnat Hapusu také jako součást koktejlu Negroni. A taky v kombinaci s ledem, tonikem a 15 ml tmavě pražené cold-brew kávy.