La Buse dal Lôf Ribolla Gialla
La Buse dal Lof Ribolla Gialla je bílé suché italské víno s chráněným označením původu. Odrůda hroznů Ribolla Gialla, oblast Friuli Colli Orientali. Hrozny se pěstují na slín-pískovcové půdě a sbírají se ručně druhý zářijový týden. Maceruje se 10-12 hodin a fermentuje 15 dní. Víno zůstává s ušlechtilými kaly po dobu 4 měsíců a je podrobeno specifickému batonážovému programu. Rafinuje se v láhvi po dobu 2 měsíců.
Doporučujeme podávat vychlazené při teplotě 10-12 °C. Víno pasuje k polévkám, krémovým omáčkám a rybám. Obsah zbytkového cukru 4 g/l.
Barva: slámově-žlutá
Vůně: jemná květinová vůně botanické růže, hlohu, sedmikrásek a drobných divokých květů, tóny citrusů a minerálů
Chuť: kopíruje vůni, pro Ribollu je charakteristická živá kyselost doprovázená všudypřítomnou chutí