Primitivo di Manduria D.O.P. Passo del Cardinale pochází z vinařství Paololeo v San Donaci.
Toto vynikající víno se vyrábí z hroznů Primitivo pěstovaných s apulijskou výsadbou na vinicích na území Mandurie (Taranto). Hrozny sklizené v prvním zářijovém týdnu se lisují a poté kvasí v nerezových nádobách při kontrolované teplotě.
Nakonec, v důsledku fermentačních procesů zraje Passo del Cardinale 3 měsíce v sudech barrique z amerického dubu a 6 měsíců v ocelových tancích.
Vynikající kvalita vás překvapí tělem a vyvážeností spolu s jemnou elegancí. Doporučujeme podávat při teplotě 18 °C. Doporučujeme podávat s červenými omáčkami, pečeněmi, sýry, houbami a zvěřinou.
Barva: rubínová s hnědými odlesky
Vůně: intenzivní, ovoce, rybíz, lékořice, káva.
Chuť: suchá, rozinky, švestky, fíky, olivy, tráva, třísloviny
Závěr: středně dlouhý, kyselost, skořice, hrozny, džem, koření