Saffron Gin se vyrábí v Dijonu ve Francii v lihovaru Gabriela Boudiera. Gin byl uveden na trh v roce 2008. Při jeho výrobě se klade velký důraz na ruční řemeslnické zpracování. Vyrábí se v tradičních měděných kotlích v malých dávkách. Saffron Gin je vyroben z devíti čerstvých rostlin jako jsou: jalovec, koriandr, citron, pomerančová kůra, semena anděliky, kosatec, fenykl a šafrán. Byliny jsou macerované v pšeničném destilátu před samotnou destilací, co nejlépe odráží styl londýnského suchého ginu. Mistři Blenderu věří, že macerování rostlin dohromady je jedinečné, kdežto separátní destilací by kýžený efekt ztratil účinek. Jedině nejvzácnější koření světa - šafrán se přidává na závěr, kvůli barvě a exotickému vybarvení chutí (150.000 květů šafránu = 1kg suchého koření).
Vůně: jalovec a koriandr, později jalovec
Chuť: vynikající, jemná máslová struktura, tóny jalovce a šafránu. Saffron je gin, který Vás jistě nezklame.