Tears of Llorona
Raritní, ze soukromých rezerv, extra vyzrálá mexická tequila od jednoho nejrespektovanějších lihovarnických mistrů na světě - legendárního Germána Gonzáleze. Mexická tequila Tears od Llorona Extra Anejo nebyla původně určena pro prodej, ale byla ručně vyrobena jen v malé dávce jako luxusní tequila, kterou si tento lihovarnický mistr vyrobil sám pro sebe. Dnes hrdě vyčnívá i vedle nejlepších světových whisky, brandy a koňaky, kterými byla inspirována.
■ Pro destilaci se pro svůj vysoký obsah cukru používá pouze 100% agáve odrůdy Weber Azul pomalu rostoucí na vulkanických útesech v mexické oblasti Jalisco.
■ Germán González následně agáve fermentuje s použitím výběrových kvasinek a výsledný mošt dvakrát destiluje v měděných kotlících tradiční metodou copper pot still.
■ V tequile Tears of Llorona však objevíte chuť, která byla posunuta procesem trojitého zrání na novou úroveň, jaká se zřídka vidí i při té nejprémiovější whisky. Tato tequila totiž zrála až ve třech typech dubových sudů - po skotské whisky, sherry a po španělském brandy.
■ Extra Anejo znamená, že zrála 5 let, což je o až o 2 roky více než bývá zvykem. Zároveň je to ideální doba, která nechává vyniknout chuti agáve i dubového dřeva. Delší zrání by agáve už zastínilo na úkor dubu.
Lihovarnický mistr Germán González doporučuje, abyste si jeho tequilu vychutnávali ze širokých whisky skleniček, které umožní její plné rozvinutí chuti.
Ponechte ji také čas na vydýchání a rozvinutí.
A vychutnejte si tuto komplexní tequilu s několika vrstvami chutí všemi smysly.
Vůně: krémový karamel, sušené ovoce, hořká čokoláda
Chuť: komplexní s tóny agáve a kořenin
Závěr: hřejivý, často přirovnáván k teplému šálu ve studeném počasí