Milovníci karibských rumů by měli vyzkoušet rum z dalekého Madagaskaru, a to Dzama Rhum Cuvée Noire Prestige. Svěžest, ovoce, ale také výrazná sladkost jsou jeho hlavními rysy.
Jejich kombinací vznikl tento úžasný rum. Vůně a chuť exotického ovoce, které se v průběhu degustace projevují velmi rovnoměrně a nerušeně. Velmi dlouhý, ale svěží závěr.
Základními složkami rumu jsou cukrová třtina a melasa. Melasa je sladký a lepkavý zbytek z drcené a zahřívané cukrové třtiny, která se tradičně sklízí sekáním mačetami.
Čerstvé rostliny se musí zpracovat do jednoho dne. Vzniklý meziprodukt se vaří a vyrábí se z něj cukr a melasa. Melasa se vaří podruhé a mísí se s vodou a kvasnicemi.
Zraje 3 roky v sudech z francouzského dubu Limousin, které se původně používaly ke zrání whisky Chivas Regal. Vanilkové aroma, karamelová příchuť, kokos, tóny kardamonu, pomeranče, banánu, zázvoru a jemná alkoholová dochuť.