Hamsik Prosecco Treviso DOC Extra Dry Magnum
Prosecco Hamsik Treviso DOC Extra Dry Magnum se vyrábí z odrůdy hroznů Glera pěstované v nejlepších oblastech v provincii Treviso, kde environmentální a půdní podmínky mají zvláštní kvalitativní vlastnosti.
Víno má zářivě žlutou barvu se zelenkavými tóny. Má nádhernou vůni zralých jablek a citrusových plodů. Chuť je svěží, lehká a harmonická.
Prosecco je šumivé víno vyráběné pouze z odrůdy Glera. Stejně jako oblast Champagne dává jméno šampaňskému, má i Prosecco svou vlastní charakteristickou oblast. Původ tohoto lahodného nápoje sahá až do římských dob. Staří Římané používali hrozny odrůdy Glera k výrobě lahodného nápoje zvaného Pucino.
Hrozny odrůdy Glera, které se k jeho výrobě používaly, rostly v malé vesnici Prosecco. Vesnice Prosecco leží v kopcích nad Terstem. V 18. století se pěstování tohoto lahodného moštu rozšířilo přes kopce i do okolních měst a vesnic v severní Itálii v regionech Veneto a Friuli Venezia Giulia.
Od 20. století to byla právě produkce Prosecca v Benátsku a Friuli, která dala vzniknout šumivému nápoji, jak jej všichni známe dnes. Prosecco se vyrábí tradičními metodami za použití moderní technologie kvašení. Odrůda hroznů Glera používaná k výrobě Prosecca se až do roku 2009 nazývala Prosecco.
šumivé víno, bílé, extra suché, obsahuje siřičitany