Nixta Licor De Elote
Nixta Licor De Elote je mexický kukuřičný likér vyráběný z jemné kukuřice cacahuazintle pěstované ve vysokých údolích a na úpatí sopky Nevado de Toluca.
Nixta se vyrábí v Destilería y Bodega Abasolo, kde ctí mexickou kukuřičnou kulturu a řemeslo předků nixtamalizace - 4 000 let starou mezoamerickou kuchařskou techniku, která odhaluje nejhlubší chutě a vůně kukuřice.
Při výrobě likéru Nixta se nejlepší křehká kukuřice sezóny maceruje ve vynikajícím kukuřičném lihu a sladí se vyčištěnou sladkou mladinou - obojí se vyrábí z původní kukuřice cacahuazintle, která se pěstuje nedaleko lihovaru ve výšce více než 7 000 stop nad mořem.
Čistá kukuřice cacahuazintle se používá ve dvou různých fázích vývoje: sladká kukuřice cacahuazintle se maceruje a připravuje, aby se z ní získala veškerá její jemná chuť. Zralá zrna cacahuazintle se nixtamalizují, aby se z nich získala sladká mladina a alkohol. Spojením těchto ingrediencí vzniká aromatický a všestranný likér Nixta Licor de Elote, který je věrný svému původu.
Lahve jsou plněny na 30 % alkoholu o objemu 0,7 l.
alkohol, voda, přírodní aromata.





