Piccini Brunello di Montalcino DOCG (ročník 2019) je italské červené víno vyrobené ze 100 % podílu hroznů odrůdy Sangiovese Grosso, pozdní ruční sběr, vinařská oblast Montalcino, Itálie (nadmořská výška 350 m n.m.).
Hrozny pro výrobu tohoto vína se ručně sbírají během pozdního léta až v momentě, kdy dosahují perfektní zralost, většinou tedy až v říjnu. Následně se nechávájí fermentovat 10 -12 dní v tancích z nerezové oceli. Komplexní víno, jakým je i Piccini Brunello di Montalcino svůj šarm však následně až při zrání, během kterého čerstvě zkvašený víno dozrává a pomalu absorbuje vůni a chuťové tóny z dřevěných sudů.
Toto červené víno ke své dokonalosti zrálo až 20 měsíců v dubových sudech, další 4 měsíce v barikových sudech, následně strávilo 24 měsíců uskladněné při kontrolované teplotě a dalších 6 měsíců již závěrečně odpočívalio naplněné v láhvi. Mezi pravé milovníky vína se tak dostává celkově až 5 let po sklizni hroznů.
Toto toskánské červené víno se skvěle hodí k zvěřině a zralým sýrům. Podávejte při teplotě 18 °C.
Červené intenzivní italské suché víno Gattabuia Bolgheri Rosso z Toskánska – Bolgheri. Tvořeno z ordod 70 % Cabernet Sauvignon a 30 % Merlot. Chráněné označení původu.
Víno Bolgheri Gattabuia z Tenuta Moraia je příkladem přizpůsobivosti vinné révy Bordeaux v oblasti Maremma, která vedla k revoluci v historii vína. Víno je výsledkem tradiční macerace se slupkami a fermentace. Zraje 12 měsíců v barikových sudech, kde se může jeho aromatická škála plně rozvinout.
Barva: rubínovo-červená
Vůně: lékořice, káva, vanilka
Chuť: jemná, elegantní, hluboká a dlouho přetrvávající
Piccini Sasso Al Poggio Rosso Toscana IGT je italské červené víno vyrobené ze výběru nejlepších hroznů sestávajícího ze 60% z odrůdy Sangiovese, 20% Cabernet a 20% Merlotu, vinařská oblast Toskánsko IGT, Itálie. Jde o jedno z tzv. "Supertoskánskych" vín pojmenovaných po jeho místě zrodu a kolébce většiny červených vín - po hornatém Toskánsku s jílovitou a skalnatou půdou. Odkazuje na to i název vína "Sasso al Poggio," který v překladu znamená kámen na kopci. Víno po vinifikaci zrálo celkově 12 měsíců v dubových sudech a 4 měsíce v láhvi.
Vůně: černé třešně, lékořice, lesní podloží, minerály a vanilkové tóny dubového dřeva
Chuť: hluboká, plná a šťavnatá s ovocným základem, krásně integrovanými taniny a dlouhým, komplexním, čistým a těžkým závěrem
Ideální k divine a zralému sýru. Doporučuje se podávat toto víno při teplotě 18 ° C.
Piccini Rosso di Montalcino DOC je kvalitní italské červené víno vyrobené 100% z tmavých hroznů odrůdy Sangiovese grosso, ruční sběr, chráněná vinařská oblast původu Montalcino DOC, Toskánsko, Itálie. Ročník 2018.
Rosso di Montalcino se považuje za mladšího sourozence vín Brunello di Montalcino. Spojuje v sobě speciální znaky živosti a svěžesti s výjimečnou strukturou. Toto víno po kvašení zrálo 8 měsíců v barikových sudech a další měsíc nerušeně ještě odpočívalo v lahvi, dokud se mohlo dostat do prodeje mezi milovníky italského vína.
Barva: brilantní a průzračná rubínově červená
Vůně: intenzivní a trvalá s tóny divokého bobulovin
Chuť: dobře strukturovaná, hladká, trvanlivá a elegantní s plným tělem
Toto červené víno je výborné kombinovatelné s chutným jídlem, kořeněnému pečenému masu, zvěřině a středně zrajícím sýrum.
Doporučená teplota podávání je 18-20 ° C.
Piccini Chianti Classico DOCG je italské červené víno vyrobené z hroznů odrůd 90 % Sangiovese a z 10 % Merlotu, vinařská oblast Chianti Classico DOCG, Toskánsko, Itálie (nadmořská výška 200-300 m n.m.). Po kvašení v nerezových nádržích toto víno zrálo 9 měsíců v dubových sudech.
Chianti Classico je ikonické víno odrážející toskánskou vinařskou tradici, kvalitu a slávu místních vín. Značka Piccini vyrábí víno v Toskánsku už od roku 1882 a právě vínům Chianti Classico prischla hlavní role v kategorii vín "Gallo Nero."
Barva: intenzivní rubínově červená
Vůně: komplexní a trvalá s pozorovatelnými tóny koření a divokých bobulovin
Chuť: dobře strukturovaná, elegantní, zaoblená a hladká s tóny ovoce a lehkých taninů
Ideální víno ke grilovanému červenému masu a k těstovinám.
Podávejte při teplotě 18 ° C.
Piccini Origenes Italicae Nero d'Avola Sicilia DOC je sicilské červené víno vyrobené ze 100% z hroznů Nero d'Avola, Sicílie, Itálie. Jde o jedno z nejdůležitějších italských domorodých druhů červeného hroznů, které dostalo pojmenování po svém historickém místě zrodu v okolí juhosicílskeho města Avola. Tato odrůda hroznů je dnes typickým základem většiny regionálních sicilských vín.
Barva: hluboká červená
Vůně a chuť: černé třešně, koření a lékořice, živelná chuť s lehkým a dlouhotrvajícími taniny
Vysoká acidita, která charakterizuje víno Nero d'Avola, skvěle ladí s jakýmikoliv recepty na rajčatovém základě, lehkými jídly s grilovanými rybami a jídly ve středomořském stylu.
Podávejte v širokých sklenicích na víno při teplotě 18-20 °C.