Piccini Brunello di Montalcino DOCG (ročník 2018) je italské červené víno vyrobené ze 100 % podílu hroznů odrůdy Sangiovese Grosso, pozdní ruční sběr, vinařská oblast Montalcino, Itálie (nadmořská výška 350 m n.m.).
Hrozny pro výrobu tohoto vína se ručně sbírají během pozdního léta až v momentě, kdy dosahují perfektní zralost, většinou tedy až v říjnu. Následně se nechávájí fermentovat 10 -12 dní v tancích z nerezové oceli. Komplexní víno, jakým je i Piccini Brunello di Montalcino svůj šarm však následně až při zrání, během kterého čerstvě zkvašený víno dozrává a pomalu absorbuje vůni a chuťové tóny z dřevěných sudů.
Toto červené víno ke své dokonalosti zrálo až 20 měsíců v dubových sudech, další 4 měsíce v barikových sudech, následně strávilo 24 měsíců uskladněné při kontrolované teplotě a dalších 6 měsíců již závěrečně odpočívalio naplněné v láhvi. Mezi pravé milovníky vína se tak dostává celkově až 5 let po sklizni hroznů.
Toto toskánské červené víno se skvěle hodí k zvěřině a zralým sýrům. Podávejte při teplotě 18 °C.
Giusti Amarone della Valpolicella DOCG je italské červené suché až polosuché víno vyrobené z 80% hroznů odrůd Corvina Veronese spolu s Corvinone, jakož i z 20% z hroznů odrůdy Rondinella, ruční sběr, hornaté části vinařské oblasti Valpolicella Classical, Veneto, Itálie.
Na výrobu tohoto červeného vína se sbírají jen ty nejlepší třásně, které se po sklizni nejdříve 3 - 4 měsíce suší v malých koších, dokud nepřijde čas na jejich 30 - 40 dní dlouhé macerování a kvašení v tancích z nerezové oceli. Zraje v dubových sudech 24 měsíců a dalších 6 měsíců zraje přímo v lahvi, dokud může putovat mezi pravé milovníky vína.
Barva: transparentní granátově červená
Buket: intenzivní s tóny ostružin a švestek, sušených fialek a růží, balzamicové tóny Nocino likéru a likéru z lékořice, vanilka, skořice, mentolové kakao a koření
Chuť: lehká a vyvážená s přítomnými, no hladkými taniny
Toto červené víno se výborně hodí k steaku, dušenému masu, či zralému sýru.
Podávejte při teplotě 18 - 20 °C.
Doporučuje se odkorkovať toto víno minimálně půl hodiny před podáváním.
Skladujte na chladném místě bez dosahu světla a zdrojů tepla.
Piccin Brunello di Montalcino DOCG Riserva (ročník 2017) je toskánské červené víno, odrůda 100% Sangiovese, ruční sběr, vinařská oblast Montalcino DOCG, Toskánsko, Itálie. Víno zrálo celkově 6 let - 36 měsíců ve francouzských dubových sudech a následně 6 měsíců v lahvi.
Vůně a chuť: působivě koncentrovaná, sušené ovoce, rozinky, hnědý cukr, plné tělo se zralými taniny, množství čokolády, kávy
Toto kvalitní červené víno se znamenitě hodí k pečenému masu, zvěřině a zralým sýrům. Podávejte ideálně při teplotě 20 °C.