Signal Hill Whisky
Whisky Signal Hill se vyrábí z kanadské kukuřice, ječmene a křišťálové vody z Newfoundlandu. Whisky není filtrována za studena.
Kukuřičná whisky se destiluje dvakrát ve dvoukolonovém destilačním přístroji, aby se dosáhlo lehkého a jemného charakteru. Ječná whisky se destiluje v kotlíkové destilaci, aby se dosáhlo jemné chlebové, ořechové nebo sladové chuti.
Zraje v nových sudech z bílého dubu pro nádech vanilky a karamelu, v sudech po bourbonu First-Run pro chuť sušených rozinek a švestek a v sudech po kanadské whisky pro zvýraznění charakteristických vlastností obilí.
Proměnlivé kanadské klima dodává whisky charakter, umožňuje pomalejší extrakci chutí ze sudů a vytváří sladkou, jemnou chuť.
Směs se mísí s nedotčenými vodami kanadského Newfoundlandu. Kvalita vody zvýrazňuje celkový chuťový profil této jemně míchané whisky.
Stáčí se v St John's na dohled od Signal Hill. Lahve jsou stáčeny do 40 % ABV o objemu 0,7 l.