Aberlour Triple Cask
Aberlour Triple Cask zraje ve dvou typech sudů z amerického bílého dubu a jednom typu evropského sudu po sherry. Tři různé typy sudů daly také název Triple Cask.
Všechny jednosladové whisky Aberlour se vyrábějí z nejlepších místních surovin - ječmene a měkké vody z nedaleké hory Ben Rinnes. Odborně vyrobený nový destilát obvykle zraje minimálně 12 let v nejlepších ručně vybraných sudech po sherry Oloroso a amerických dubových sudech.
Právě díky tomuto dvojitému zrání v sudech se jemně mísí vlastnosti jednotlivých sudů a vzniká tak skutečně bohatá a obohacující komplexní řada single malt whisky. V této speciální edici je zrání až trojnásobné, což whisky dodává vůni vanilkového karamelu.
Chuť whisky je neuvěřitelně sladká a kořeněná s tóny pomeranče, jablka, sultánek, pražených mandlí a nádechem lékořice.
Lahve jsou stáčeny do 40 % alkoholu o objemu 0,7 l.