Rum Bacoo odpočívá 11 let v teplém podnebí Dominikánské republiky. Koloniální destilace z čerstvé melasy, poté zrání v ex-bourbon sudech. Název pochází z karibské legendy o Bacoo, která je podobná džinovi v láhvi. I když v tomto rumu najdete jen dobrý rum.
Značka Bacoo vyrábí rumy v Dominikánské republice, kde kvalita, konzistence a charakter zaručují dobře vyrobený rum. Většina velkých rumových značek dováží k výrobě třtinovou šťávu a melasu z jiných částí světa, ale Bacoo se pěstuje a vyrábí na krásném ostrově v Dominikánské republice, kde probíhají všechny části výroby - od pěstování cukrové třtiny přes sklizeň a zpracování až po destilaci, zrání a stáčení do lahví.
Díky procesu zrání poskytují jejich rumy výjimečnou konzistenci a kvalitu. Lahve jsou plněny na 40 % alkoholu o objemu 0,7 l.