Jim Beam Double Oak Twice Barreled
Jim Beam Double Oak Twice Barreled začíná svůj život jako Jim Beam White. Po výběru a vyložení čtyřletých sudů vezmou bourbon a dají jej zpět do opálených virgin dubových sudů, kde zraje podruhé.
Druhé kolo zrání nemá definovaný požadavek na čas nebo množství. Trvá, dokud nechutná správně. Nedělám si legraci, na druhém vydání Jim Beam Double Oak je uvedeno: „...a zraje podruhé, aby chutnal.“
Delší čas strávený v dubových soudcích ho činí hlubším, komplexnějším a dodává mu silnější dubový základ, který jej přibližuje některým z jejich menších vydání. Přeji si jen to, aby jej vyráběli se 43 % obsahem alkoholu a nefiltrovali chladem, aby měl trochu víc šmrnci.
Vůně: dřevo, kouř, vanilka, opečená kukuřice, tmavé ovoce, karamel
Chuť: dub, karamel, suchá kukuřice, tmavé ovoce, dřevo
Závěr: karamel, dub, pepř, kůže