Macallan A Night On Earth Jerez
Macallan A Night On Earth Jerez je třetím dílem série. V tomto vydání se vydáme na jih Španělska, na místo, které má pro The Macallan velký význam.
Právě v Jerezu zrají všechny sudy po sherry. Sherry zde zraje v sudech 18 měsíců. V Jerez de la Frontera vlastní značka rozsáhlé pozemky, které významně přispívají k výjimečné chuti whisky The Macallan.
A Night on Earth Jerez zraje převážně ve speciálních sudech po sherry z amerického a evropského dubu, které výrazně ovlivňují její chuťový profil.
Tato výjimečná whisky v sobě spojuje chuť Španělska s jedinečnou atmosférou silvestrovské noci!
Ve Španělsku je Silvestr neodmyslitelně spojen s oslavami vinobraní a zvukem kostelních zvonů vítajících Nový rok. Říká se, že komu se podaří sníst 12 hroznů před půlnočním zvoněním, bude mít v novém roce štěstí.
V Jerezu je tradičním novoročním dezertem Pestiños, druh bohatého smaženého těsta posypaného cukrem a anýzem nebo politého medem. Chuť whisky Macallan byla inspirována tímto dezertem. Najdete zde vrstvy Pestiños s medem, sladkými rozinkami, skořicí, anýzem nebo tóny čerstvého rozmarýnu.
A Night on Earth Jerez nabízí jedinečný třívrstvý zážitek v jedné luxusní krabici. Každou vrstvu vytvořila umělkyně María Melero, která se narodila v Jerezu, a zachytila tak své nejkrásnější vzpomínky na Silvestra v rodném městě na jihu Španělska.
María Melero je výtvarnice a ilustrátorka, narozená v roce 1988 v Jerezu, která vytvořila práce na zakázku pro řadu redakcí a reklamních značek. María má barevný styl se symbolickou silou, který staví do popředí andaluskou kulturu. Díky Maríině práci poznáte Andalusii s naprostým přehledem. Hlavním zdrojem její inspirace je literatura, rytiny 19. století a andaluský folklór.