Ruinart Brut je harmonické šampaňské vyrobené ze směsi Pinot Noir (40-45 %), Meunier (10-15 %) a čerstvého Chardonnay (40 %). Vytvořeno ze 40-50 různých odrůd z terroir Côte des Blancs a Montagne de Reims.
Hrozny se sklízejí ručně. Kvašení probíhá v kádích z nerezové oceli s kontrolovanou teplotou. Zraje ve sklepích 2 až 3 roky. Obsahuje přibližně 7 g/l cukru. Obsahuje siřičitany. Obsah alkoholu je 12,5 % obj.
První dojmy odhalují jemné ovocné tóny reinetových jablek a meruněk spolu s čerstvými mandlemi a lískovými oříšky. Tóny květu černého bezu a semínek koriandru dodávají vínu komplexnost. Druhý dojem dává prostor intenzivnívůni briošky a sušenek.
V ústech se rozvíjejí sladké tóny zlatavého ovoce, švestkového koláče a zralých peckovin. Chuť je zahalena do harmonické a vytrvalé kulatosti. V závěru se projeví charakteristická svěžest Chardonnay.
Rezidentní šéfkuchařka Valérie Radou a sklepmistr Frédéric Panaïotis doporučují toto šampaňské kombinovat s vegetariánskou kuchyní a sýry.
šumivé víno, bílé, suché, obsahuje siřičitany