Set 135 East Hyogo + Jinzu + Roku
Jinzu Gin spojuje anglické a japonské tradice a vytváří tak vzrušující a lákavý alkohol. Vyrábí se ze směsi anglického ginu (spolu s jalovcem, koriandrem, andělikou, yuzu a japonským třešňovým květem) a saké, které do jejího chuťového profilu přináší luxusní krémový pocit a jemnou působivou sladkost. Jinzu Gin vytvořil (a vyhrál!) pro soutěž Diageo's Show Your Spirit bristolský barman Dee Davies.
Roku je první gin pocházející ze světoznámého lihovaru Suntory v Japonsku. Vyrábí se z botaniky, přičemž jsou použity specifické druhy rostlin, které rostou pouze v Japonsku. Řadí se mezi ně list a květ sakury, sencha, Gyokuro, sans a yuzu. Tyto byliny jsou přehlídkou všech čtyř ročních období v Japonsku. V aroma a chuti ginu určitě pocítíte stopy jinanu, jalovce, pomerančové kůry, skořice či koriandru.
Aroma a chuť: převládají zemité a rostlinné tóny s nádechem sladkosti ovoce. Kořenité tóny jsou citelné v závěru.
135° East Hyogo Dry Gin je gin vymykající se hranicím obyčejných věcí a přinášející jedinečný chuťový zážitek ve stylu Hyogo. Kromě tradičních 50-ti botaník používaných k výrobě suchého britského ginu obsahuje 135° East i směs dalších 5 japonských botaník, které pečlivě vybíral lihovarnický expert Kimio Yonezawa.
Tento gin byl pojmenován podle 135 stupně východní délky, který prochází přímo přes město Akashi, kde se tento gin vyrábí. Město slouží jako referenční bod pro určování standardního japonského časového pásma již od roku 1888.