Set 135 East Hyogo + Jinzu + Roku
Jinzu Gin spojuje anglické a japonské tradice a vytváří tak vzrušující a lákavý alkohol. Vyrábí se ze směsi anglického ginu (spolu s jalovcem, koriandrem, andělikou, yuzu a japonským třešňovým květem) a saké, které do jejího chuťového profilu přináší luxusní krémový pocit a jemnou působivou sladkost. Jinzu Gin vytvořil (a vyhrál!) pro soutěž Diageo's Show Your Spirit bristolský barman Dee Davies.
Roku Japanese Craft Gin je řemeslný gin vyráběný společností Suntory v Japonsku. Název „Roku“ (v japonštině znamená šest) symbolizuje šest jedinečných japonských rostlin, které tvoří jeho základ. Každá z těchto ingrediencí je sklízena v sezóně, kdy je na vrcholu své čerstvosti, což odpovídá japonskému pojmu „Shun“ - oslavě sezónních chutí a přírody.
Roku je prvním ginem, který pochází ze světoznámé palírny Suntory. Vyrábí se z botanických látek, přičemž se používají specifické druhy rostlin, které rostou pouze v Japonsku. Patří mezi ně listy a květy sakury, sencha, gyokuro, sansho a yuzu.
Tyto byliny jsou ukázkou všech čtyř ročních období v Japonsku. Ve vůni a chuti ginu určitě objevíte stopy ginkga, jalovce, pomerančové kůry, skořice nebo koriandru.
Láhev Roku Ginu odráží japonské estetické hodnoty - má šestiúhelníkový tvar, který symbolizuje šest rostlinných složek, a etiketa je vyrobena z tradičního japonského papíru washi. Tento gin je ideální k míchání do koktejlů nebo k vychutnávání s tonikovou vodou a plátkem zázvoru.
135° East Hyogo Dry Gin je gin vymykající se hranicím obyčejných věcí a přinášející jedinečný chuťový zážitek ve stylu Hyogo. Kromě tradičních 50-ti botaník používaných k výrobě suchého britského ginu obsahuje 135° East i směs dalších 5 japonských botaník, které pečlivě vybíral lihovarnický expert Kimio Yonezawa.
Tento gin byl pojmenován podle 135 stupně východní délky, který prochází přímo přes město Akashi, kde se tento gin vyrábí. Město slouží jako referenční bod pro určování standardního japonského časového pásma již od roku 1888.