Set 3x oblast Montepulciano d'Abruzzo
Di Camillo del Pojo la Pietraja Montepulciano d'Abruzzo je rubínově červené tiché mladé italské víno. Vyrobeno ze 100 % hroznů Montepulciano d'Abruzzo pěstovaných na jílovito-vápencové půdě ve vinařské oblasti Chieti, Montepulciano d'Abruzzo D.O.P. v Itálii. Tato původní odrůda patří mezi nejlepší italské hrozny. Sbíralo se mechanicky, i ručně. Víno bylo vinifikováno tradičními metodami. Nabízí zajímavý smyslový zážitek od krásné rubínové barvy s fialovým odleskem, přes květinový buket odhalující jemnou vůni květů fialek a bramboříku, až po strukturovanou a robustní chuť, ve které vynikají tóny červeného ovoce.
Barva: rubínová s fialovým leskem
Vůně: květinová, tóny fialek a bramboříku
Chuť: strukturovaná a robustní s tóny červeného ovoce
Ocenění:
Zlatá medaile ze soutěže Vincitore Alla Mundus Vini, 2022
Piccini Montepulciano d'Abruzzo DOC je italské červené víno vyrobené z odrůdy hroznů Montepulciano, kterému se daří po celé Itálii, ale jeho největší vinařskou oblastí je právě region Abruzzo. Bobule hroznů se sklízejí ručně a následně pod tlakem válce lisují. Ročník 2020.
Jedná se o styl vína podobný vínům Chianti a považuje se chuťově za velmi „živočišné“ víno. Dokonale se hodí k zvěřině, grilovanému masu, steakům, dušenému a opečenému masu, čerstvým i zralým sýrům jako pecorino.
Doporučujeme podávat při teplotě 18 až 20 °C.
Barva: rubínová s červenými odlesky
Vůně: výrazná, třešně, pepř, bylinky, dřevo
Chuť: elegantní, suchá, ovoce, tráva, olivy
Balan Vie del Conte Montepulciano d'Abruzzo je červené suché italské víno. Pochází z vinic v oblasti Montepulciano D'Abruzzo DOC, odrůda hroznů je 100 % Montepulciano d'Abruzzo.
Montepulciano se sklízí od začátku září do konce října. Pečlivě vybrané hrozny se zbavují kamenů, drtí se a lisují, poté se podrobí alkoholové maceraci po dobu 10 až 12 dnů při teplotě nepřesahující 26 °C. Při kvašení se víno oddělí od slupek a uloží se do oceli, kde probíhá fermentace. Rafinace probíhá nejprve v ocelových tancích a poté v lahvích.
Doporučujeme podávat k pečeným a dušeným masům, uzeninám a vyzrálým sýrům.
Barva: intenzivní rubínově červená s fialovými odlesky
Vůně a chuť: koření, čokoláda, švestky, zralé třešně