Black Tot Master Blender's Reserve je limitovaná edice speciálního blended rumu ročníku 2022. Jedná se o směs mimořádně exkluzivních dvaceti melasových rumů z Guyany, Barbadosu, Jamajky a Trinidadu z různých destilérek.
Sudy s rumy byly vybrány z hlubokých a dlouhých archivních sklepů, které se nacházejí pod destilérkou Black Tot. První várka rumů z Guyany tvoří 30-letý rum, který prošel destilací pomocí Column Still a kontinentálním zráním Následně 2-letý, 18-letý a 7-letý rum z destilérky Demerara.
Druhá várka pochází ze světoznámého Barbadosu, jde o 19-letý rum z destilérky Mount Gay, 16-letý a 7-letý z Foursquare. Třetí várka má původ na Jamajce ve složení 27-letý z New Yarmouth, 27,24 a 22-letý z Clarendon Estate, 23-letý z Long Pond a poslední 22-letý z neznámé destilérky.
Předposlední várka pochází z Trinidadu s 24,12,12 a 10-letým rumem z destilérky TDL spolu s jedním 24-letým z Caroni. Poslední přidaná várka je spojením loňské edice Black Tot Master Blender's Reserve 2021 spolu s originální směsí rumů Royal Navy.
Po smíchání všech těchto unikátů byl rum naplněn do lahví s 54,5 % obsahem alkoholu. Připravte se na neuvěřitelný výbuch chutí spolu s fantasticky ovocnou vůní, která vznikla spojením všech exotických rumů. Láhev se nachází v exkluzivní bílo-zlaté dárkové tubě s minimalistickým designem.
Black Tot je karibský prémiový rum inspirovaný 300 letou tradicí námořnictva. Je vytvořen ze směsi nejlepších rumů z Barbadosu, Guyany a Jamajky, které vytvořily skvělý rum výsledek.
Po letech testování a vylaďování chutí přichází na trh nový rum, pojmenovaný jednoduše Black Tot. Má velmi výraznou a ostrou chuť, která vás jistě okouzlí. Rum se nachází v minimalistické oranžovo-černé dárkové krabičce.
Barbados: domov nejstarší rumové destilérky na světě. Je známý svými elegantními a ovocnými rumy.
Guyana: produkuje jedny z nejlepších světových cukrových třtin. Rumy jsou intenzivní, což je základní kámen karibských směsí již od 18. století.
Jamajka: těžší rumy ve stylu, při tvorbě používají vlastní kvasinky a delší dobu na fermentaci, čímž se tvoří výrazné velké aroma.