Set Porta Leone + Balan + Piccini Prosecco
Porta Leone Prosecco Superiore Extra Dry je extra suché italské bílé prosecco, vyrábí se z hroznů odrůdy Glera. Tato úroda je ručně česání v polovině září ve vinařské oblasti Treviso na severu Itálie (nadmořská výška 200 m n. m.). Fermentuje v tlakové nádobě s vybranými kvasinkami. Plní se do lahví a následně se nechá několik týdnů vyzrát v upraveném skladu.
Perlení: jemné a dlouhé
Barva: jemně žlutá
Vůně: ovocné tóny s nádechem jablka, hrušky a květů
Chuť: osvěžující, ovocná, jemně hořká
Vynikající jako aperitiv. Díky své univerzálnosti je vhodným vínem na každou příležitost. Vyzkoušejte k jídlům z ryb. Nejlepší podávat při teplotě 6 až 8 °C.
Balan Prosecco Superiore DOCG Extra Dry je bílé italské šumivé víno. Vinařskou oblastí, kde se pěstuje, je několik vinic v oblasti Valdobbiadene DOCG, zejména v San Pietro di Feletto. Tam, kde je povrch méně svažitý a vrstva půdy silnější, kořeny révy snadněji pronikají. V nejvíce svažitých částech vinic převažuje skála, která znesnadňuje vývoj révy. Odrůda révy vinné je ze 100 % Glera.
Hrozny se lisují šetrně, mošt se odebírá při nízkých teplotách a macerace probíhá při řízené nízké teplotě, aby se lépe získala aromata. Metoda Charmat, fermentace 40 dní.
Doporučujeme podávat k různým druhům ryb, rizotu a dalším lehkým pokrmům. Vynikající jako aperitiv.
Barva: jemně žlutá
Vůně a chuť: květinová vůně akácie a vistárie, medové a banánové tóny
Limitovaná edice Piccini Prosecco DOC Extra Dry - Venetian Dress. Ukrývá v sobě italské bílé perlivé víno vyrobené z hroznů odrůdy Glera, vinařská oblast Veneto, Itálie. Je to extrémně intenzivní víno s buketem podpořeným jemným perlením. Jednoduše vyvážené cuvée - elegantní jako benátské šaty.
Barva: světle žlutá
Vůně a chuť: delikátní tóny bílého ovoce a květin
Toto prosecco se fantasticky kombinuje s jídlem. Výborně si ho vychutnáte s předkrmy antipasti, olivami a zralými sýrem, stejně jako s pečenými paprikami a marinovanými artyčoky. Skvěle se hodí k sladkovodním rybám, tak i mořským plodům a rybám.
Podávejte vychlazené na teplotu 6-8 ° C.