Set Prosecco Mix
Nakup alespoň za 2 599 Kč a získáš mix 3x Mate Mate 0,33L ZDARMA!
Giusti Asolo Prosecco Superiore DOCG Brut je suché prosecco s kontrolovaným a chráněným původem. Vyrábí se z nejlepších hroznů odrůdy Glera z vinohradu Aria Valentina (vinařská oblast Veneto - hornatá část pohoří Montello a Asolo, Nerves della Battaglia, Itálie).
Perlení: přiměřeně těkavé, jemné a přetrvávající
Barva: světlá slámově žlutá se zelenkavými odlesky
Buket: intenzivní a ovocný s tóny žlutých jablek a citronů, květinové tóny wistérie a akátových květů
Chuť: příjemně kyselkavé, svěží, dobře strukturovaná a příjemně harmonická na jazyku
Výborně se hodí jako aperitiv, ale také k jídlu. Je to dobrá volba pro jakoukoliv výjimečnou událost.
Podávejte vychlazené na teplotu 6 - 8 ° C.
Skladujte na chladném místě, mimo dosah slunečního světla a zdrojů tepla.
Le Contesse Pinot Nero Spumante Brut je italské suché bílé perlivé víno. Bylo vyrobeno ze 100% podílem ručně sbíraných hroznů Pinot Noir (Rulandské modré) z těch nejlepších vinic ležících v blízkosti pohoří Congeliano, vinařská oblast Treviso, Itálie (nadmořská výška 40 m n.m.). Víno je výsledkem procesu perlení nazvaného "Long Charmat".
Po ruční sklizni hroznů prochází jen lehkým stisknutím a čištěním moštu studenou statickou dekantací. Část moštu se pak skladuje v chladu, zatímco zbytek směsi fermentuje při kontrolované teplotě. Druhá fermentace probíhá v natlakováných nádobách s vybíranými kvasinkami, s pomocí kterých zraje a získává svou perlivost dalších 9-12 měsíců. Po tomto kroku se víno plní do láhví a ponechává ve skladech s kontrolovanou teplotou zrát ještě několik týdnů.
Barva: světle zlaté odlesky získané dlouhým zráním s kvasinkami
Buket: chlebová kůrka a zralé ovoce s příjemně svěžím nádechem
Chuť: unikátní komplexní tóny červeného ovoce, plné tělo
Čas sklizně: konec srpna, začátek září
Podávejte vychlazené na teplotu 7 - 9°C.
Toto italské víno se výborně hodí jako aperitiv a rovněž ke stolování k jídlům z ryb, rýže, k těstovinám a krémovému sýru.
Piccini 1882 Spumante je italské bílé perlivé víno vyrobené z hroznů 75 % Glera a 25 % Chardonnay vypěstovaného v chladném klimatu a mořsko-fosilní půdě vinařské oblasti Triveneto (regiony Veneto, Friuli a Trentino), Itálie.
Vůně a chuť: zřetelně ovocná a lehká, citrusy a tropické ovoce v ostré acidite a s jemným perlením
Toto italské bílé perlivé víno je ideálním doplňkem každé párty.
Podávejte dobře vychlazené a ideálně v kombinaci s čerstvě grilovanými rybami, či zeleninovým salátem s kuřecím masem.