Ron Zacapa Centenario XO 25 je destilovaný z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Ron Zacapa Centenario X.O. je vyráběn z těch nejpečlivěji vybíraných rumů o průměrném věku 25 let, které jsou následně více než rok míchané, aby bylo dosaženo perfektní rovnováha ve složení vůně a chuti. Ron Zacapa Centenario zrál v robustních sudech americké whisky a sherry vína Pedro Ximénez po kterém následně skončil ve francouzských dubových sudech, ve kterých předtím zrál koňak. Zacapu XO si nejlépe vychutnáte čistě nebo v míchaném drinku.
Destilérie se pyšní, že jejich plantáže jsou pro produkci cukrové třtiny na nejlepším místě na světě, díky kombinaci mikroklimatu, půdy a teploty. Když přijde čas na kvašení, destilérie používá vlastní kmen kvasinek získaných z ananasu. Tyto kvasinky produkují specifické aroma typickou pro rumy Zacapa Centenario.