Lala Tequila Blanco
Nakup alespoň za 2 599 Kč a získáš mix 3x Mate Mate 0,33L ZDARMA!
Lala Tequila Blanco pochází ze sluncem zalitých polí na vysočině Jalisco a zachycuje samotnou podstatu pečlivě vybraných agáve, kterým se daří v bohaté červené půdě.
Každá láhev vypráví příběh pečlivé destilace z těchto agáve, které dávají Lala Tequile polosladký pocit v ústech s bohatými bylinnými tóny agáve přetrvávajícími v dochuti.
Jimadores s dlouholetou tradicí a zkušenostmi dovedně odhalují srdce rostliny agáve, známé jako piña. Šetrně odstraňují její listy, čímž zajišťují, že při destilaci zůstane zachována ta nejčistší esence.
Pozoruhodné je, že k výrobě jednoho litru vynikající tequily Lala je zapotřebí přibližně sedm kilogramů těchto piňas, z nichž každá je vybrána s maximální péčí. Nápoj, který ztělesňuje tradici, vášeň a svěží terroir vysočiny Jalisco.
Agáve se vaří více než 9 hodin. Tento proces změkčuje pěnu a usnadňuje extrakci cukru při mletí. Po uvaření se kousky agáve převezou do mlýna k extrakci cukru. Zde se uvařené piňas rozdrtí, aby se uvolnila šťáva, která se nakonec stane konečným produktem.
Získaná šťáva se fermentuje pomocí kvasinek ve velkých nerezových nádržích. Tento přírodní proces přeměny cukrů na alkohol trvá 72 hodin.
Poté se enzymy oddělí teplem a stopkou v ocelovém destilačním kotli. Destiluje se dvakrát - poprvé jako rmutovací proces a podruhé jako čisticí proces. Během tohoto kroku dosáhne obsah alkoholu přibližně 60 % a poté se sníží na skromnějších 38 % při objemu lahve 0,7 l.
Každá láhev se stáčí a etiketuje ručně, jedna po druhé, na čistě ženské výrobní lince.