Plantation Xaymaca
Plantation Xaymaca je typický jamajský rum vyráběný z cukrové třtiny, který v sobě spojuje jedinečnost jamajské kultury. Vyrábí se destilací v měděných kotlíkových destilačních přístrojích. Rum má příjemnou mahagonovou barvu.
Rum Xaymaca Special Dry oživuje legendární „rumový funk“ tradičních jamajských rumů z 19. století, které se vyrábějí v kotlíkových destilačních přístrojích. Tato směs velmi speciálních rumů z palíren Long Pond a Clarendon odhaluje sílu, kterou dnes nikde jinde nenajdete, s intenzivními tóny banánů a flambovaného ananasu.
Rum pak zraje v tropickém klimatu v sudech po bourbonu, což mu dodává hloubku a komplexnost. Po zrání na Jamajce se rum přesouvá do Francie, kde zraje v dubových sudech ex-Cognac Ferrand, které mu dodávají jedinečnou hladkost a bohatost.
Vůně je komplexní, lehce kouřová, s ovocnými a bylinnými tóny. Je také sladká po vanilce, zralých vařených banánech a ananasu. Sladkost je jemně vyvážena hořkou pomerančovou kůrou.
Vychutnejte si ji čistou nebo v koktejlu. Lahve jsou naplněny 43 % alkoholu a mají objem 0,7 l.