Exkluzivní a extra starý rum Planteray PXXO 20th Anniversary vzdává hold bohaté tradici výroby rumu na Barbadosu.
Rum nejprve zraje v sudech z amerického bílého dubu a sudech po bourbonu v tropickém podnebí Barbadosu, poté se přesouvá do Francie, kde zraje v sudech po Ferrandu, a nakonec je dokončen v sudech Pedro Ximénez z Andalusie. Tento poslední krok dodává rumu jemné tóny sušeného ovoce a ořechů a obohacuje jeho chuťový profil.
Zakladatel a hlavní míchač rumu Planteray Alexandre Gabriel vysvětluje: „Planteray XO 20th Anniversary je oblíbený po celém světě a naše rozhodnutí obohatit ho sudy Pedro Ximénez je oslavou staleté techniky, která obohacuje profil rumu o jedinečné, doplňující chutě.“
Na jazyku je rum bohatý a sametový s tóny kokosu, čokolády, pudinku a jemnými tóny kávy, hroznové šťávy, citronu, švestek, mandlí, třešní, zázvoru a různých druhů koření.





