Elegantní italské víno Piccini Costa Toscana Rosato, z oblasti Toskánsko. Růžové suché víno tvořené z odrůd 90% Sangiovese a 10% Syrah. Chráněné označení původu IGT Costa Toscana. Organické víno.
Aby se zachovala aromatická celistvost, hrozny jsou sklizeny první zářijové dny, během nejchladnějších hodin dne. Po odstopkování a lisování následuje krátká macerace moštu na slupkách a fermentace, po čem víno vyzrává technikou batonáž.
Francouzské růžové víno Rosé de Pressée z vinohradu Domaine Tariquet má krásnou malinově růžovou barvu se vzdušnou, intenzivní a jemnou vůní. Toto víno je vyráběno z 3 odrůd hroznů: 40 % Merlot, 40 % Syrah, 20 % Tannat. V chuti dominují čerstvé maliny s okvětními lístky růží. Hrozny se pěstuje v historické oblasti Gaskoňském na jihu Francie.
Doporučujeme podávat při teplotě 10 až 12 °C.
Barva: malinová, růžová
Vůně: jemná, sladké koření, maliny a květy
Chuť: ovoce, lupeny růží, maliny, mírně sladká
Závěr: jemné tóny pepře
Ocenění:
Stříbrná medaile v International Wine Challenge
Stříbrná medaile v Mundus Vini competition
Stříbrná medaile v Southwest Wine Competition
Ocenění za vysokou environmentální hodnotu
Piccini Collezione Oro Rosato Toscano IGT je italské růžové víno vyrobené z hroznů odrůd 70 % Sangiovese, 20 % Merlot a 10 % odrůdy Malvasia. Vinařská oblast Toskánsko IGT, Itálie.
Díky svému kouzlu patří toto růžové víno do prémiové zlaté vinné kolekce s názvem "Collezione Oro." Ukrývá v sobě voňavé a lehké aromatické tóny a září světle růžovým odstínem. Je to víno, které odráží hory, půdu a mikroklima italského Toskánska. Každá použitá odrůda hroznů má svou roli: Sangiovese mu dodává svěžest a strukturu, zatímco odrůdy Merlot a Malvasia del Chianti dodávají tomuto lahodnému vínu komplexnost a intenzitu.
Barva: světle růžová
Vůně: intenzivně květinová a plná tónů červeného ovoce jako malin a jahod s citrusovým podtónem
Chuť: vyvážená svěžest a zralost chutná s opojným závěrem
Di Camillo Tenute del Pojo Cerasuolo d'Abruzzo je svěží a živé mladé italské růžové víno. Vyrobeno ze 100 % hroznů Montepulciano pěstovaných na jílovito-vápencové půdě ve vinařské oblasti Chieti, d'Abruzzo, Cerasuolo d'Abruzzo D.O.P., Itálie. Jeho sběr probíhá ručně is pomocí mechaniky. Následně hrozny procházejí vinifikací s 24 hodinovým kontaktem se slupkami a fermentují se při kontrolované teplotě. Ve sklenici vás potěší svou veselou broskvově růžovou barvou, která snadno napoví, že si za malou chvíli vychutnáte víno se svěží a živelnou ovocnou chutí s náznaky ostružin a rybízu, které bude ještě nějakou dobu příjemně cítit na jazyku.
Barva: broskvově růžová
Vůně: ovocná, energická s tóny ostružin a rybízu
Chuť: svěží s dobrou aromatickou dochutí