Tento čistý rum Hampden 8 letý od společnosti Hampden Estate byl vytvořen ve spolupráci se slavnou italskou palírnou Velier. Rum pochází z Jamajky a vyrábí se podle receptury z 18. století. Je vlajkovou lodí řady a dokonale ztělesňuje aromatickou komplexnost a všestrannost, kterými je značka proslulá.
Hampden je známý výrobou rumů s neuvěřitelně vysokým obsahem esterů, které vznikají divokou fermentací a jsou plné chutí tropického ovoce. Do rumu se nepřidává žádný cukr. Destiluje se výhradně v kotlíkových destilačních přístrojích za použití pramenité vody z místních zdrojů a tropický rum zraje 8 let ve 190 litrových ex-bourbon sudech. Kombinace těchto faktorů vás přenese do pravého rumového nebe.
Lahve byly stáčeny do 46 % alkoholu a jsou dodávány v dárkové krabičce. Vizuální stránka krabice i etiketa láhve podrobně popisují a vystihují pilíře a odkaz značky.
Farba: jantarová
Vůně: ananas, mučenka, nádech kůže, papája, limetka, sevillské pomeranče a nektarinky
Chuť: zázvor, vanilka, banán, ananas, hořká čokoláda, káva
Závěr: skořice, sladký zralý banán, jablečný džem, dotek lékořice
Clairin Communal je jedinečný a autentický bílý rum z Haiti vyrobený z organické cukrové třtiny pěstované bez pesticidů, fermentovaný přírodními kvasinkami a destilovaný tradičním postupem.
A když mluvíme autentický, myslíme to opravdu tak. Celý výrobní proces se odehrává na Haiti. Půda je ručně obdělávaná, cukrová třtina ručně sekaná, následně lisovaná na řemeslných lisech, často poháněných dobytkem. Čerstvá třtinová šťáva divoce fermentuje v kádích zakopaných v zemi v tropickém podnebí. Přichází destilace, na kterou se využívají zbytky cukrové třtiny. Takové čerstvé destiláty z místních destilérek ze svazu Clairin Traditionnel se svážejí do Port-au-Prince, kde se lahvují bez přidání vody či žádné další úpravy. A tak putují k vám. Neupravené a autentické.
Je vyroben z různých destilátů, které pocházejí z regionů Cavaillon, Barraderes, Pignon a St. Michel de l'Attalaye. Tím odráží jedinečné vlastnosti různých terroirů Haiti, kde se pěstuje různá cukrová třtina, s různými metodami zpracování, což se odráží také na rozmanité chuti.