Labourdonnais Lady Blue
Řemeslný rum Labourdonnais Lady Blue zraje 6 až 12 měsíců v sudech po bourbonu Jim Beam.
Výsledkem macerace vanilky, koření a dřevěných třísek je kořeněný „agricole“ rum s perníkem, mátou a dřevitým popcornovým závěrem.
Lady Blue, to jsou svůdné barvya vůně Mauricia.
Sklízí se cukrová třtina, ze které se vyrábí čerstvá šťáva z cukrové třtiny. Čerstvá třtinová šťáva se filtruje, aby se odstranila všechna drobná vlákna. Poté se do šťávy přidají kvasinky a 44 hodin se uchovávají v nádrži.
Po dosažení požadované koncentrace kvasinek se část směsi přelije do kvasné nádrže a přidá se čerstvá šťáva. Proces kvašení trvá 35 hodin.
Dalším krokem je destilace. Destilační kolona má celkem 39 nádrží.
Potřebný destilát se shromažďuje ve třech různých nádržích. Nejnižší nádrž obsahuje těžký destilát, zatímco nejvyšší nádrž obsahuje lehčí destilát.
Konečný produkt opouští kolonu, prochází kondenzátorem a shromažďuje se v nádržích z nerezové oceli o objemu 25 000 litrů.
Lahve jsou plněny na 40 % alkoholu o objemu 0,7 l a jsou dodávány v dárkových kartonech.