Labourdonnais Raph Dodo 5 letý
Raph Dodo prošel 5-letým procesem zrání v sudech po koňaku v úžasném vinařství Domaine de Labourdonnais na Mauriciu.
Toto tropické zrání dodává rumu výraznou chuť s nádechem vanilky a sladkého koření, doplněnou tóny citrusů a sušeného ovoce, jako jsou meruňky a fíky.
Ze sklizně cukrové třtiny se získává čerstvá šťáva z cukrové třtiny. Čerstvá třtinová šťáva se filtruje, aby se odstranila všechna drobná vlákna. Poté se do šťávy přidají kvasnice a 44 hodin se uchovávají v nádrži.
Po dosažení požadované koncentrace kvasinek se část směsi přelije do kvasné nádrže a přidá se čerstvá šťáva. Proces kvašení trvá 35 hodin.
Dalším krokem je destilace. Destilační kolona má celkem 39 nádrží.
Potřebný destilát se shromažďuje ve třech různých nádržích. Nejnižší nádrž obsahuje těžký destilát, zatímco nejvyšší nádrž obsahuje lehčí destilát.
Konečný produkt opouští kolonu, prochází kondenzátorem a shromažďuje se v nádržích z nerezové oceli o objemu 25 000 litrů.
Lahve jsou plněny na 40 % alkoholu o objemu 0,7 l a jsou dodávány v dárkových kartonech. Lahve mají neobvyklý tvar ptáka dodo, který žil na ostrově Mauricius.