Set Balan Prosecco
Balan Prosecco Millesimato DOC Brut je bílé italské šumivé víno. Vinařská oblast, kde se pěstuje réva, je několik vinic v oblasti Prosecco DOC, zčásti v kopcích a zčásti na rovině, s různým geologickým složením. Ve svažitějších částech vinic převažují skály, což ztěžuje vývoj révy. Odrůda révy vinné je ze 100 % odrůda Glera.
Hrozny se šetrně lisují, mošt se odebírá při nízkých teplotách a macerace probíhá při řízené nízké teplotě, aby se lépe vyloučila aromata. Pro druhé kvašení, které trvá přibližně 50 dní, se používá metoda Charmat.
Doporučuje se podávat k různým druhům ryb, rizotu a dalším lehkým pokrmům. Vynikající jako aperitiv.
Barva: jemně žlutá
Vůně a chuť: květinová vůně akácie a vistárie, medové a banánové tóny
Balan Prosecco Superiore DOCG Extra Dry je bílé italské šumivé víno. Vinařskou oblastí, kde se pěstuje, je několik vinic v oblasti Valdobbiadene DOCG, zejména v San Pietro di Feletto. Tam, kde je povrch méně svažitý a vrstva půdy silnější, kořeny révy snadněji pronikají. V nejvíce svažitých částech vinic převažuje skála, která znesnadňuje vývoj révy. Odrůda révy vinné je ze 100 % Glera.
Hrozny se lisují šetrně, mošt se odebírá při nízkých teplotách a macerace probíhá při řízené nízké teplotě, aby se lépe získala aromata. Metoda Charmat, fermentace 40 dní.
Doporučujeme podávat k různým druhům ryb, rizotu a dalším lehkým pokrmům. Vynikající jako aperitiv.
Barva: jemně žlutá
Vůně a chuť: květinová vůně akácie a vistárie, medové a banánové tóny
Balan Prosecco DOC Brut je italské bílé šumivé víno. Vyrábí se na vinicích v oblasti Prosecco DOC, na různých typech vinic, částečně v kopcích, částečně v rovinách, s různým geologickým složením; existují dva typy půdy: jílovitá a vápenitá. Odrůda hroznů je ze 100 % Glera.
Hrozny jsou šetrně lisovány, mošty jsou ošetřovány při nízkých teplotách a kryomacerovány, aby se lépe vyloučila aromata. Víno se zpracovává na šumivé víno metodou charmat, přičemž kvašení trvá přibližně 40 dní.
Trvalá kyselinka dodává vínu nezaměnitelnou svěžest a bublinky v ústech jsou hladké, hedvábné. Doporučuje se jako aperitiv, dobře se kombinuje s měkkýši, ústřicemi, grilovanými krevetami, různými druhy ryb, zeleninovým rizotem a dalšími lehkými prvními chody.
Barva: slámově žlutá
Vůně a chuť: květy akácií, vistárie a polní květiny, ovoce, jablka