Set Le Contesse Prosecco Conegliano Valdobbiadene
Le Contesse Prosecco Frizzante DOCG Conegliano Valdobbiadene je poloperlivé bílé prosecco, které se vyrábí z hroznů odrůd Glera z vinařské oblasti pohoří Conegliano, Itálie (nadmořská výška 200 m n.m.)
Po ruční sklizni hrozny prochází jen lehkým stisknutím a čištěním moštu studenou statickou dekantací. Část moštu se pak skladuje v chladu, zatímco zbytek směsi fermentuje při kontrolované nízké teplotě. Druhá fermentace probíhá v natlakování nádobách v přítomnosti vybraných kvasinek, s pomocí kterých toto šumivé víno získává svou jemnou perlivost. V závěru se víno plní do lahví a ponechává ve skladech s kontrolovanou teplotou zrát ještě několik týdnů.
Perlení: jemné a dlouhé
Barva: světlá slámově žlutá
Vůně: ovocné tóny zeleného jablka a hrušek, doplněné o sladký cedr a drobné bílé květy
Buket: svěží, chutný a charakteristický, s příjemným závěrem
Podávejte vychlazené na teplotu 8 - 10 °C.
Je to skvělé víno na přípitek. Perfektně se hodí k lehkým jídlům, ale dopřát si ho s potěšením můžete během jakéhokoliv jídla a celé doby stolování.
Le Contesse Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. Brut je suché prosecco – bílé šumivé víno s chráněnou oblastí původu. Bylo vyrobeno z odrůdy hroznů Glera, ruční sklizeň ve vinařské oblasti pohoří Conegliano, Itálie (nadmořská výška 200 m n.m.).
Perlení: dlouhé a jemné
Barva: lehce slámově žlutá
Vůně: ovocné tóny žlutých jablek, hrušek Williams, květinové tóny akátových květů a wistérie
Buket: chutný, svěží a harmonický, velmi elegantní
Podávejte vychlazené na teplotu 6 - 8 ° C.
Vhodné jako aperitiv, díky své univerzálnosti je však toto prosecco ideální pro jakýkoliv moment. Výborně kombinovatelné s jídly z ryb.
Extra suché italské prosecco Le Contesse Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. Extra Dry vyrobené z odrůdy hroznů Glera, ruční sklizeň ve vinařské oblasti pohoří Conegliano, Itálie (nadmořská výška 200 m n.m.).
Po ručním sběru hrozny prochází jen lehkým stisknutím a čištěním moštu studenou statickou dekantací. Část moštu se pak skladuje v chladu, zatímco zbytek směsi fermentuje při kontrolované nízké teplotě. Druhá fermentace probíhá v natlakování nádobáchza prítomnosti vybíraných kvasinek, s pomocí kterých toto šumivé víno získává svou jemnou a dlouhou perlivost. V závěrečném kroku se víno plní do láhví a ponechává ve skladech s kontrolovanou teplotou zrát ještě několik týdnů.
Perlení: dlouhé a jemné
Barva: lehce slámově žlutá
Vůně: ovocné tóny žlutých jablek, hrušek Williams, květinové tóny akátových květů a wistérie
Buket: chutný, svěží a harmonický, velmi elegantní
Podávejte vychlazené na teplotu 6 - 8 °C.
Vhodné jako aperitiv, díky své univerzálnosti je však toto prosecco ideální pro jakýkoliv moment. Výborně kombinovatelné s jídly z ryb.