Set Le Contesse Prosecco Frizzante
Nakup alespoň za 2 500 Kč a získáš mix 3x Mate Mate 0,33L ZDARMA!
Italské bílé suché víno odrůdy Glera, z vinařství Le Contesse, je ovocné a jemně-šumivé. Je velmi svěží letní víno, které se hodí k drůbeži, grilovaným rybám a sýrem. Doporučujeme skladovat ve svislé poloze na chladném tmavém místě. Vynikající jako aperitiv.
Doporučujeme podávat vychlazené na 8-10 °C.
Barva: světle-žlutá
Vůně: ovoce, jablko, hruška, květy
Chuť: osvěžující, mango, hrušky, hrozny
Le Contesse Prosecco Frizzante DOCG Conegliano Valdobbiadene je poloperlivé bílé prosecco, které se vyrábí z hroznů odrůd Glera z vinařské oblasti pohoří Conegliano, Itálie (nadmořská výška 200 m n.m.)
Po ruční sklizni hrozny prochází jen lehkým stisknutím a čištěním moštu studenou statickou dekantací. Část moštu se pak skladuje v chladu, zatímco zbytek směsi fermentuje při kontrolované nízké teplotě. Druhá fermentace probíhá v natlakování nádobách v přítomnosti vybraných kvasinek, s pomocí kterých toto šumivé víno získává svou jemnou perlivost. V závěru se víno plní do lahví a ponechává ve skladech s kontrolovanou teplotou zrát ještě několik týdnů.
Perlení: jemné a dlouhé
Barva: světlá slámově žlutá
Vůně: ovocné tóny zeleného jablka a hrušek, doplněné o sladký cedr a drobné bílé květy
Buket: svěží, chutný a charakteristický, s příjemným závěrem
Podávejte vychlazené na teplotu 8 - 10 °C.
Je to skvělé víno na přípitek. Perfektně se hodí k lehkým jídlům, ale dopřát si ho s potěšením můžete během jakéhokoliv jídla a celé doby stolování.
Le Contesse Bianco Frizzante IGT Března Trevigiana je bílé pološumivé italské víno vyrobené z odrůdy hroznů Glera a Chardonnay. Hrozny byly sbírány ručně a zrály prvních a druhých deset zářijových dnů. Víno pochází z vinařské oblasti Treviso, Itálie (40 m n.m.).
Vyrábí se lehkým mačkáním a čištěním moštu studenou statickou dekantací. Část moštu se poté skladuje v chladu, zatímco zbytek směsi fermentuje při kontrolované teplotě. Druhá fermentace probíhá v natlakovaných nádobách s pomocí vybíraných kvasinek. Po tomto kroku se v závěru lahvuje a přímo v láhvi nechává ještě několik týdnů zrát.
Doporučujeme podávat vychlazené na teplotu 6 až 8°C. Dokonale se hodí k lehkým a delikátním pokrmům, grilovaným rybám či smažené zelenině. Zbytkový cukr 10 g/l. Jedná se o veganské certifikované víno!
Perlení: příjemné a dlouhotrvající
Barva: žlutá se slámovými odlesky
Vůně: ovoce, jablka, hrušky, květiny, bylinky
Chuť: svěží, lahodná, pikantní, pepř