Set Prosecco Extra dry
Extra suché italské prosecco Le Contesse Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. Extra Dry vyrobené z odrůdy hroznů Glera, ruční sklizeň ve vinařské oblasti pohoří Conegliano, Itálie (nadmořská výška 200 m n.m.).
Po ručním sběru hrozny prochází jen lehkým stisknutím a čištěním moštu studenou statickou dekantací. Část moštu se pak skladuje v chladu, zatímco zbytek směsi fermentuje při kontrolované nízké teplotě. Druhá fermentace probíhá v natlakování nádobáchza prítomnosti vybíraných kvasinek, s pomocí kterých toto šumivé víno získává svou jemnou a dlouhou perlivost. V závěrečném kroku se víno plní do láhví a ponechává ve skladech s kontrolovanou teplotou zrát ještě několik týdnů.
Perlení: dlouhé a jemné
Barva: lehce slámově žlutá
Vůně: ovocné tóny žlutých jablek, hrušek Williams, květinové tóny akátových květů a wistérie
Buket: chutný, svěží a harmonický, velmi elegantní
Podávejte vychlazené na teplotu 6 - 8 °C.
Vhodné jako aperitiv, díky své univerzálnosti je však toto prosecco ideální pro jakýkoliv moment. Výborně kombinovatelné s jídly z ryb.
Oslavte výjimečné momenty s italským proseccem Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. Extra Dry!
Toto šumivé víno bylo vyrobeno sekundárním fermentovánim za použití vybraných kvasinek pod kontrolovanou teplotou. Základem je ruční výběr z hroznů sklizených v druhé polovině září z odrůdy Glera z italské vinařské oblasti Prosecco di Conegliano a Valdobbiadene zapsané i v seznamu světového dědictví UNESCO.
Barva: jemně slámově žlrá
Vůně: ovocné tóny žlutých jablek, hrušek Williams, květinových tónů akácie a wistérie
Chuť: ušlechtilá, svěží, harmonická a velmi elegantní
Perlení: jemné a dlouhé
Podávejte vychlazené na teplotu 6-8 °C. Výborný aperitiv vhodný pro jakoukoliv příležitost. Pro gurmánský zážitek doporučujeme kombinovat s delikatesami z ryb.
Dopřejte si extra suché italské prosecco Giusti Rosalia Prosecco DOC Extra Dry! Jedná se o bílé šumivé víno vyrobené z těch nejkvalitnějších třásní hroznů odrůdy Glera z vinic ležících ve vinohradnické oblasti Veneto, oblast Piave Marca Trevigiana, Itálie.
Vyrábí se kvašením hroznů bez slupek. První kvašení probíhá za pomoci vybraných kvasinek při kontrolované teplotě a druhé kvašení nastává v tlakových nádobách při nízké teplotě.
Výborně se hodí jako aperitiv, na přípitek při výjimečných momentech, ale také pro vychutnávání během jídla. Podávejte při teplotě 6 - 8 °C. Skladujte na chladném místě bez dosahu světla a zdrojů tepla.
Barva: slámově žlutá se zelenými odlesky
Buket: intenzivní, ovoce, květiny, jablka, citrony
Chuť: svěží, dobře strukturovaná, příjemná, harmonická
Perlení: náležitě těkavé, jemné a plynulé
Ocenění:
Stříbrná medaile z The Asian Chardonnay Master Drink Businness, 2018
Stříbrná medaile z The Prosecco Master Drink Business, 2018
Zlatá medaile z Glass of bubbly, 2018
Zlatá medaile ze Sakura Japan Women's Wine Awards, 2018
Zlatá medaile z The Prosecco Master Drink Business, 2017
3 Rosoni ze Venetia Ais, 2017
Zlatá medaile z CSWA, 2016
Zlatá medaile z The Prosecco Master Drink Business, 2016